ACCU-CHILL® BI
Systémy so spodným vstrekovaním
Spoločnosť Linde má in-line chladiaci systém s názvom ACCU-CHILL
® BI. Tento systém sa inštaluje na mixéry, zmiešavače, tumbléry alebo dávkovacie nádoby s cieľom zníženia teploty potravín.
Zariadenie ACCU-CHILL
® BI spoločnosti Linde, označované tiež ako „spodné vstrekovanie“, znižuje teplotu pevných alebo kvapalných potravinárskych výrobkov vstrekovaním kvapalných kryogénov v podobe oxidu uhličitého (LIC) alebo dusíka (LIN) do miešacej alebo skladovacej nádoby. Kryogén je regulovaný meraním niekoľkých parametrov, ako je viskozita výrobku, teplota a čas na dosiahnutie požadovanej teploty alebo viskozity výrobku.
Napríklad zákazníci z mäsového priemyslu použijú zariadenie ACCU-CHILL
® „spodné vstrekovanie“ na dosiahnutie presnej regulácie teploty výrobkov, ako je mleté hovädzie a kuracie mäso, s cieľom formovania hamburgerov alebo nugiet.